Ga naar de inhoud
Home » Beste jogging buggy: Vergelijking van hardloop kinderwagens

Beste jogging buggy: Vergelijking van hardloop kinderwagens

  Man aan het hardlopen met een baby in een hardloop kinderwagen, ook wel jogging buggy genoemd.

  Hardlopen met een kinderwagen is een geweldige manier om fit te blijven terwijl je quality time doorbrengt met je kleintje. Maar wat is nou de beste hardloop kinderwagen? In dit artikel vergelijken we de top jogging buggy’s. We geven ook tips voor het kopen van tweedehands varianten.

  Waarom een speciale hardloop kinderwagen?

  Niet elke kinderwagen is geschikt om mee hard te lopen. Sterker nog, de meesten zijn dat niet. Een jogging buggy is speciaal ontworpen om veilig en comfortabel te zijn tijdens het hardlopen. Deze kinderwagens hebben grotere, vaak luchtgevulde wielen, goede vering, een stevig frame en een veilige zitplaats voor je kind. Dit zorgt voor een soepele rit, zelfs op onverharde paden. Lees meer tips over hardlopen met een kinderwagen.

  Top 4 Jogging Buggy’s

  1. Thule Urban Glide 2

  De Thule Urban Glide 2 staat bekend om zijn stijlvolle design en uitstekende prestaties. Het is een veelzijdige kinderwagen die zowel voor dagelijks gebruik als hardlopen geschikt is.

  Kenmerken:

  • Aerodynamisch design.
  • Handrem en draaibaar voorwiel.
  • Grote bagagemand met rits.
  • Verstelbare duwstang.

  Deze kinderwagen is zeer wendbaar en stabiel, waardoor hij ideaal is voor drukke straten en krappe ruimtes. Daarnaast biedt hij goede opslagruimte en is hij gemakkelijk op te vouwen, wat handig is voor onderweg en opslag. Hij heeft ook een goede draaigreeprem.

  Deze kwalitatief uitstekende kinderwagen is op dit moment de beste op de markt. Hij komt echter wel met een hoog prijskaartje.

  2. Joovy Zoom 360 Ultralight

  De Joovy Zoom 360 Ultralight is een budgetvriendelijke optie die toch uitstekende prestaties biedt voor hardlopen.

  Kenmerken:

  • Lichtgewicht aluminium frame.
  • Grote luchtgevulde wielen.
  • Extra breed zitje.
  • Inclusief pomp voor de banden.

  Deze kinderwagen is betaalbaar, zeer licht en makkelijk te manoeuvreren, waardoor hij ideaal is voor dagelijks gebruik. Bovendien biedt hij goede vering, wat zorgt voor een comfortabele rit.

  Echter, hij is minder luxe dan duurdere modellen en niet inklapbaar met één hand, wat voor sommige ouders minder praktisch kan zijn.

  3. Baby Jogger Summit X3

  De Baby Jogger Summit X3 is een populaire keuze onder hardlopers dankzij zijn uitstekende vering en wendbaarheid. Er is ook een variant voor twee kinderen.

  Kenmerken:

  • Voorwiel kan vastgezet worden voor extra stabiliteit.
  • Grote luchtgevulde wielen.
  • Handrem voor extra controle.
  • Verstelbare SPF 50+ kap, om de zon tegen te houden.

  Deze kinderwagen biedt een soepele rit dankzij de uitstekende vering, wat hem perfect maakt voor verschillende terreinen. Bovendien is hij makkelijk te manoeuvreren, wat het navigeren door smalle paden en drukke straten een stuk eenvoudiger maakt.

  Aan de andere kant is deze kinderwagen aan de prijzige kant en behoort hij niet tot de lichtste modellen op de markt. Hierdoor kan hij minder praktisch zijn voor mensen die vaak met het openbaar vervoer reizen of hem regelmatig moeten dragen.

  4. Deryan Luxe Bolt

  De Deryan Luxe Bolt is een lichtgewicht kinderwagen die prima presteert bij casual hardlopen en wandelen.

  Kenmerken:

  • Compact en lichtgewicht design.
  • Geschikt voor diverse terreinen.
  • Makkelijk op te vouwen.

  Deze kinderwagen is zeer betaalbaar en compact, waardoor hij ideaal is voor op reis. Bovendien is hij gemakkelijk op te bergen, wat handig is voor kleine woonruimtes.

  Aan de andere kant is deze kinderwagen minder geschikt voor intensief hardlopen en heeft hij beperkte functies vergeleken met duurdere modellen, wat betekent dat je mogelijk wat comfort en extra’s moet inleveren.

  Tweedehands Jogging Buggy’s op Marktplaats

  Wil je geld besparen? Overweeg dan om een tweedehands jogging buggy te kopen op Marktplaats. Hier zijn een paar tips:

  • Controleer de staat van de wielen en vering: Deze zijn cruciaal voor een soepele rit.
  • Vraag naar de onderhoudsgeschiedenis: Goed onderhouden buggy’s gaan langer mee.
  • Test de remmen en veiligheidsgordels: Veiligheid is het belangrijkst.
  • Bekijk of alle accessoires aanwezig zijn: Zoals regenhoezen en pompen voor de banden.

  Conclusie

  Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint, een goede hardloop kinderwagen kan je training een stuk aangenamer maken. De Baby Jogger Summit X3 en Thule Urban Glide 2 zijn uitstekende keuzes voor serieuze hardlopers, terwijl de Joovy Zoom 360 Ultralight en Deryan Luxe Bolt een betere budgetoptie is. Voor casual hardlopers en wandelingen zijn alle vier de jogging buggy’s geschikt!

  Wil je geld besparen? Kijk dan zeker eens op Marktplaats voor tweedehands varianten. Zorg ervoor dat je de kinderwagen goed inspecteert voordat je hem koopt.