Ga naar de inhoud
Home » Winterseizoen afgesloten op het podium

Winterseizoen afgesloten op het podium

    Podium van de korte cross bij de IJsseldelta crosscompetitie!

    Vandaag stond de laatste wedstrijd van de IJsseldelta crosscompetitie op het programma. Ik deed ook mee aan de eerste drie wedstrijden, dus ik stond nog redelijk goed in het klassement van de korte cross. Na een achtste, vierde en achtste plek was er nog wel wat mogelijk. Voor de start was al duidelijk dat trainingsmaatje Stefan Gelderman de overwinning te pakken had, maar ik kon nog zowel tweede als vijfde in het eindklassement worden.

    Na een snelle start hadden Stefan en ik een gaatje op de rest. Op dat moment besloten om alles of niets door te lopen. Gegangmaakt door Stefan wist ik de voorsprong behoorlijk uit te bouwen. Tussen de plassen door en over de mulle paardenpaden had ik halverwege een behoorlijk gat op de directe concurrentie voor het podium. De lopers direct achter me deden niet meer mee in het klassement, dus was het volhouden tot de finish.

    Stefan moest ik toen laten lopen en de twee lopers gingen mij voorbij. De laatste kilometer was behoorlijk doorbijten, maar met ongeveer 400 meter te gaan zag ik wel dat het gat door de rest niet meer dichtgelopen zou worden. Met een derde plek bij deze laatste wedstrijd wist ik ook beslag te leggen op de derde plaats op het podium!

    De concurrentie was dit jaar helaas niet zo groot als eerdere jaren. Na de eerste cross had ik nooit gedacht dit jaar het podium te kunnen halen. Bij de cross is de finishtijd altijd lastig te vergelijken vanwege wisselende ondergronden, afstanden en weersomstandigheden. Als ik mezelf vergelijk met de mensen die om me heen liepen dan zie ik dat ik een mooie stijgende lijn heb tijdens dit crossseizoen. Het plan is om nu lekker door te trainen en de vorm door te zetten richting het baanseizoen.