Ga naar de inhoud
Home » Glibberen bij de Zwolse Bosloop

Glibberen bij de Zwolse Bosloop

  Foto van de start van de Zwolse Bosloop 5km in Heerde op 20 januari 2024.

  Gisteren, 20-1-2024, stond de 5km bij de Zwolse Bosloop op het programma voor mij. Van tevoren was al duidelijk dat het een zware editie zou gaan worden. De week voor de wedstrijd had het meerdere malen gesneeuwd en nooit echt goed gedooid. Het parcours was dus op sommige plekken verraderlijk glad. Het plan voor de sneeuw was om weg te gaan op een tempo waarbij ik uit zou komen op 18:15.

  Mijn eerste kilometer ging, als vanouds, te hard in 3:30. Ik had al snel door dat we te hard liepen, dus na 600m ging ik al bewust wat rustiger lopen. Toch wist ik dat ik dit tempo niet vol zou gaan houden. De tweede en derde kilometer gingen en een beetje heuvelop en waren slecht begaanbaar. Doordat ik het parcours goed verkend had wist ik hier wel de betere stukken van het parcours te vinden waardoor ik een beetje weg liep bij de rest van mijn groepje. Deze kilometers gingen gemiddeld in 3:45, te langzaam en eigenlijk was toen al wel duidelijk dat de 18:15 niet meer realistisch zou zijn.

  Foto van Jurian Onderdijk bij de Zwolse Bosloop 2024 in de sneeuw.

  Na de derde kilometer was de meeste sneeuw echter wel verdwenen en hoopte ik het tempo nog wat op te kunnen schroeven. Dit zat er helaas niet echt meer in. De gladde delen hadden me toch best wel wat energie gekost. De naar beneden lopende vierde kilometer is normaal de kilometer waarop je op dit parcours een hoop goed kan maken. Maar 3:38 was voor mij niet hard genoeg om dat verschil nog te maken.

  In de laatste kilometer was het beste er wel af en ontbrak ook de motivatie om echt door te pushen. Met een laatste kilometer van 3:47 finishte ik in 18:27 op een 15e plek in de overall uitslag. Deze tijd is toch weer een stukje sneller dan mijn laatste wedstrijd. Al met al kan ik dus wel tevreden terugkijken op deze Zwolse Bosloop. Op naar de volgende!