Ga naar de inhoud
Home » Nieuwjaarsloop Hulshorst: twee keer tweede

Nieuwjaarsloop Hulshorst: twee keer tweede

    Foto van het podium van de 5km van de Nieuwjaarsloop in Hulshort. Op de foto Jurian Onderdijk, Sander Drost en Jarin Dijkgraaf.

    Vandaag stond de nieuwjaarsloop in Hulshorst op het programma. Het is de eerste wedstrijd van het jaar, niet gecertificeerd en grotendeels onverhard. Het was dus een mooie trainingswedstrijd. Nadat ik de warming-up met de pupillen van De Gemzen had gedaan stonden er voor mij twee wedstrijden op de planning. Eerst een 2,5 km en daarna na 20 minuten rust nog een 5 km. Een goede test om te kijken wat er nog in zit met al wat vermoeidheid in de benen.

    Vanaf de start liepen we direct met zijn drieën weg. In het onverharde gedeelte van het bos viel het groepje uit elkaar. Dennis Brandenburg was hier veruit de sterkste. Hij liep naar de overwinning en 18 seconden later kwam ik in een redelijk vlakke 8:29 als tweede over de finish. Een prima tijd op dit parcours en wel weer een teken dat de stappen vooruit zich doorzetten. Bij de laatste twee crossen van 2023 zat ik namelijk nog meer dan 30 seconden achter Dennis.

    De 5 km daarna startte tegelijk met de 10 km. Bij de start werd al gewaarschuwd dat dit parcours een stuk zwaarder zou zijn dan de 2,5 km met diverse heuveltjes en plassen onderweg. Ik startte dus bewust iets rustiger. Vanaf de start waren het eigenlijk direct allemaal eenlingen. Na 30 meter liep ik op positie 3 en daar heb ik gelopen tot de finish. Uiteindelijk stond ik wel als tweede op het podium, gezien de snelste van de dag de 10 km liep en er dus nog een rondje aan vast plakte. Toch was de 18:54 wel mijn snelste tijd op de 5 km sinds mijn PR in april bij de Halve van Nijkerk.

    Het was voor mij de eerste keer bij de nieuwjaarsloop in Hulshorst. Voor snelle tijden is het parcours niet geschikt, maar voor de gezelligheid en de strijd is het zeker een aanrader. Volgend jaar sta ik dus misschien wel weer aan de start! Nu eerst de focus op de 3e cross van de IJsseldelta crosscompetitie (Harderwijk) en de 5 km bij de Zwolse Bosloop. Hopelijk kan ik daar weer richting de 18 minuten grens.